P r o g r a m m a   &   S p o r t
 

 

Programma 2012 (voorlopig & onder voorbehoud)

5 mei Baancircuit Lisse
8 mei Testevent Londen, England
12 mei Baancircuit Hoorn
27 mei IAAF world challenge Hengelo
31 mei Diamond league Rome, ItaliŽ
9 juni Baancircuit Leiden
17 juni NK gehandicapten Stadskanaal
24-27 juni EK gehandicapten Stadskanaal
8 juli Baancircuit Hilversum
13 juli Invitational Bayer
15 juli Baancircuit Eefkamerbeek
     
29 aug t/m 8 sept Paralympics Londen, England
programma Marije:    
2 september verspringen  
4 september series 100 meter  
5 september finale 100 meter  
     
 

Bekijk hier de prestaties van de verstreken wedstrijden

 

 

Sportprothese

Het principe van een sportprothese is vering. Een dagelijkse loopprothese is opgebouwd uit een knie, een tussenstuk en een voet. Van de buitenkant lijkt het op een normaal been. Hiermee kun je prima lopen en een beetje dribbelen maar niet hard rennen. Een sportprothese lijkt niet meer op een normaal been maar heeft een lepel van carbon als voet. Deze lepel veert terug als je er gewicht op zet. Prothesefabrikanten zijn na jarenlang onderzoek erg ver in het ontwikkelen van deze sportprothesen. Er bestaan talloze knieŽn en voeten speciaal ontwikkelt van de sport. Marije loopt op een Cheetah Flex Foot van ÷ssur en een knie van Ottobock.

Frank Jol, de prothesemaker van Marije sponsort haar al vanaf het begin van haar sportcarriŤre. Hij monteert de sportprotheses en knieŽn en maakt ook haar kokers, het bevestigingmechanisme van haar stomp aan haar prothesebeen. Marijes sportprothese heeft een speciale koker die vastgeklikt wordt met skibindingen.

Klasse 42

Er nemen allerlei soorten handicaps deel in aangepast atletiek. Deze strijden niet allemaal tegen elkaar. Het is voor te stellen dat een armamputee niet even hardloopt als iemand met een spasme of een wheeler in een rolstoel. Alle handicaps zijn daarom onderverdeeld in verschillende klassen. Elke klasse heeft zijn eigen onderdelen, zo is de concurrentie eerlijk. In Marijes geval springen dus alle bovenbeenamputees (dames) tegen elkaar, zij vallen in klasse 42. 
 

  H O M E